Τι Πρέπει Να Ξέρετε Πριν Πλησιάσετε Καν Στην Τελική Επιλογή

Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι ένα θέμα που όλοι αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας ή όχι;

Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία τιμών με βάση την ηλικία κάποιου, το αρχείο οδήγησης, τον ταχυδρομικό κώδικα και άλλους παράγοντες. Δεν υπάρχει καμία καλύτερη πολιτική για όλους καθώς οι πολιτικές διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία.

Ο έξυπνος τρόπος για να βρείτε τη σωστή ασφάλιση αυτοκινήτου είναι να συγκρίνετε τιμές από διαφορετικές εταιρείες. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την κάλυψή σας στο AutoInsureGuide.com σε περίπτωση που είστε σοβαροί για τη λήψη πολιτικής.

Πριν Πλησιάσετε Καν Στην Τελική Επιλογή

Η ασφάλιση αυτοκινήτων μπορεί να είναι ναρκοπέδιο αν δεν διερευνήσετε και αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε και να αξιολογήσετε τους πολλούς τύπους ασφάλισης που προσφέρονται στη σημερινή αγορά.

Μερικά από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας περιλαμβάνουν ότι θέλετε ασφάλιση αυτοκινήτου στην πρώτη θέση ή είστε πρόθυμοι να αφήσετε την τύχη να επικρατήσει;

 • Θέλετε ολοκληρωμένη κάλυψη;
 • Θέλετε να καλύπτετε μόνο για πυρκαγιά και κλοπή ή
 • Θέλετε ασφάλιση ζημιών από τρίτους;

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε καθεμία από αυτές τις πολιτικές και ποικίλλουν από εταιρεία σε εταιρεία. Η βασική κάλυψη είναι η πλήρης κάλυψη του αυτοκινήτου σας και του αυτοκινήτου του άλλου ατόμου (ή το φανάρι που κατεδαφίσατε).

Ασφάλεια κατά της πυρκαγιάς και κλοπής τρίτου μέρους είναι το επόμενο βήμα και στη συνέχεια έχετε κάλυψη από τρίτους. Το τρίτο μέρος σας προστατεύει για ζημιά στο αυτοκίνητο κάποιου άλλου αλλά όχι δικό σας.

Αφού επεξεργαστείτε ποιο είδος ασφάλισης θέλετε, αναρωτηθείτε ότι θέλετε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σε συμφωνημένη αξία ή τρέχουσα αγοραία αξία του αυτοκινήτου; Αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι ένα ειδικό μοντέλο με πολλές τροποποιήσεις, μπορείτε να εξετάσετε τη συμφωνημένη επιλογή τιμής επειδή σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε πρόσθετα πρόσθετα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων πηγαίνουν για την επιλογή αγοράς αξία, αλλά είναι σημαντικό να διαβάσετε το λεπτό εκτύπωσης. Αυτή η επιλογή έχει μια αλίευση. Η ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλει το ποσό που αξίζει το αυτοκίνητο κατά το χρόνο του ατυχήματος. Ως εκ τούτου, το ποσό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από την αξία που είχε αρχικά διατυπωθεί στην πολιτική κατά την εγγραφή σας λόγω υποτίμησης.

Αφού έχετε επεξεργαστεί ποιο τύπο κάλυψης θέλετε να αρχίσετε να κατεβαίνετε στις μικρότερες, πιο κουραστικές επιλογές.0

Ορισμένα από τα βασικά που πρέπει να εξετάσετε περιλαμβάνουν:

 1. Πόσο είναι η υπέρβαση;
 2.  Θέλετε να επιλέξετε τον επισκευαστή;
 3.  Θέλετε να δανείσετε οχήματα εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί;
 4. Θέλετε η πολιτική να καλύπτει το αυτοκίνητο για επαγγελματική χρήση;
 5. Ποιοι οδηγοί καλύπτονται;
 6.  Επισκευάζεται μόνο με γνήσια ανταλλακτικά;
 7.  Υπάρχει περιορισμός στα τέλη ρυμούλκησης;
 8.  Καλύπτει τα κατεστραμμένα περιουσιακά στοιχεία και τα προσωπικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο;
 9.  Καλύπτει τα κόμιστρα ταξί;

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της RAC για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, ο Sam Mola πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να διερευνήσουν και να διερευνήσουν όλες τις επιλογές πριν πάρουν ασφάλεια αυτοκινήτου.

“Οι άνθρωποι πρέπει να προσέξουν και να βεβαιωθούν ότι έχουν εγγραφεί για κάλυψη που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Πρέπει να αναθεωρήσετε τα οφέλη που παρέχονται και στη συνέχεια να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση”, δήλωσε.

“Οι άνθρωποι πρέπει να σιγουρευτούν ότι είναι εξοικειωμένοι με την κάλυψη που παρέχεται από την πολιτική και όχι μόνο να συγκρίνουν τις πολιτικές για την τιμή και πρέπει να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία μπορεί να παράσχει την κατάλληλη υπηρεσία διεκδίκησης αξιώσεων όταν γίνεται αξίωση υψηλή ποιότητα επισκευών για ελάχιστη αναστάτωση, οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν τη φήμη του οργανισμού.

Ο Γενικός Διευθυντής Ομίλου του Ασφαλιστικού Συμβουλίου της Αυστραλίας για τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια, Daryl Cameron, δήλωσε ότι σε 85% των περιπτώσεων οι πολιτικές αγοράζονται μόνο από την τιμή, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους που δεν διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις πολιτικές τους. Είπε επίσης ότι αν δεν είστε ειλικρινείς με τον πιθανό σας ασφαλιστή μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει εάν έρθει η ώρα.

“Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι γνωστές πληροφορίες σχετικά με το όχημα ή οποιουσδήποτε επιδιωκόμενους οδηγούς να γνωστοποιούνται πλήρως στον ασφαλιστή κατά τη λήψη μιας πολιτικής ή όταν κάποιος πρόκειται να ανανεωθεί.” Αν αλλάξει κάτι που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική σας, πρέπει να πείτε στον ασφαλιστή εξαιρετικά σημαντικό, θυμηθείτε ότι έχετε καθήκον αποκάλυψης “, δήλωσε ο κ. Cameron.

Αν σπάσετε στο πίσω μέρος μιας Mercedes και έχετε ξεχάσει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία για την επικίνδυνη οδήγησή σας, μπορεί να αρνηθείτε να πληρώσετε παρά το γεγονός ότι είστε καλυμμένοι από αυτές.

Έτσι, προσέξτε, πάρτε το χρόνο σας και προσέξτε τις παγίδες που καταγράφουν πολλούς ανυποψίαστους αυτοκινητιστές. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι εισάγετε και να θέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά στην ερώτηση και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εδώ είναι 10 σημεία που πρέπει να θυμάστε όταν εξετάζετε την ασφάλιση αυτοκινήτου:

 1. Ερευνήστε, διερευνήστε και πάρτε το χρόνο σας όταν ψάχνετε για ασφάλιση αυτοκινήτου.
 2. Πάρτε κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες σας όχι τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 3. Απαντήστε στην ερώτηση, την αγοραία αξία ή την συμφωνημένη κάλυψη αξίας;
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλάβει και γνωρίζετε ακριβώς τι καλύπτεται.
 5. Τι εξαιρείται από την πολιτική;
 6. Ποια είναι η υπέρβαση κατά την υποβολή αξίωσης;
 7. Θυμηθείτε το φθηνότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο.
 8. Ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για οτιδήποτε συμβεί σε εσάς που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική σας, π.χ. οδηγώντας τις καταδίκες.
 9. Μην κάνετε σύντομες περικοπές.
 10. Εκτελέστε μια μέθοδο πληρωμής που σας ταιριάζει.