Μερικές Βασικές Προϋποθέσεις Πριν Την Επιλογή

Μην περιμένετε έως ότου βρεθείτε σε αδιέξοδο στον πάγκο ενοικίασης. Πριν από το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι, μάθετε εάν καλύπτεστε από ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές ή μέσω της εταιρείας πιστωτικών καρτών σας.

Βασικές Προϋποθέσεις

Επειδή το κόστος προορίζεται για επαγγελματική χρήση, λάβετε την κάλυψη που προσφέρει το πρακτορείο ενοικίασης για τουλάχιστον δύο λόγους:

  1. Εάν έχετε ατύχημα, ο ασφαλιστικός σας φορέας δεν θα το γνωρίζει και έτσι δεν θα επηρεάσει τα προσωπικά σας τιμολόγια.
  2. Είναι μια επαγγελματική δαπάνη ενώ η προσωπική σας πολιτική αυτοκινήτων δεν είναι.

Σχετικές Υπηρεσίες

Καλέστε τον πράκτορά σας για να μάθετε τι καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο. Για να καλυφθεί σωστά στην ενοικίασή σας, η υπάρχουσα πολιτική σας πρέπει να περιλαμβάνει ευθύνη, ολοκληρωμένη κάλυψη και σύγκρουση για ενοικίαση οχημάτων. 

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης σάς καλύπτει εάν τραυματίσετε άλλο άτομο σε ατύχημα, και η πλήρης ασφάλιση και η σύγκρουση καλύπτουν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εάν είστε υπεύθυνοι για τη ζημιά.

Πιστωτικές Κάρτες

Αφού μάθετε τι καλύπτει η αυτόματη πολιτική σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν ασφάλιση σύγκρουσης και κλοπής όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα τους για να πληρώσετε για ενοικίαση, αλλά αυτή η κάλυψη είναι συνήθως δευτερεύουσα της προσωπικής σας πολιτικής αυτοκινήτου.

Ενδέχεται να ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, η εταιρεία καρτών ενδέχεται να απαιτήσει να απορρίψετε την απαλλαγή από ζημιά σύγκρουσης του γραφείου ενοικίασης – μια διάταξη της σύμβασης ενοικίασης που περιορίζει την ευθύνη σας για ζημιές στο αυτοκίνητο.

Θυμηθείτε, μια πιστωτική κάρτα θα καλύπτει μόνο ζημιές στο αυτοκίνητο και όχι αξιώσεις ευθύνης εναντίον σας. Αυτό σημαίνει ότι η πιστωτική σας κάρτα δεν θα σας προστατεύσει εάν τραυματίσετε άλλους ή καταστρέψετε περιουσία. Επιπλέον, αυτή η κάλυψη ενδέχεται να αποκλείει τη χρήση των επιχειρήσεων ή να περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και γεωγραφική περιοχή.

Σχετικά Με Την Ενοικίαση

Εάν δεν έχετε επαρκή κάλυψη μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτων ή της πιστωτικής σας κάρτας, θα πρέπει να αγοράσετε κάλυψη. Το πιο παρεξηγημένο μέρος της ασφάλισης ενοικίασης είναι η παραίτηση από ζημιές σύγκρουσης. 

Η παραίτηση από ζημιά λόγω σύγκρουσης δεν είναι πραγματικά ασφαλιστική. 

Αντ ‘αυτού, αποτελεί εγγύηση ότι η εταιρεία ενοικίασης θα πληρώσει για ορισμένες ζημιές. Τα πρακτορεία ενοικίασης προσφέρουν απαλλαγές από ζημιές σύγκρουσης ή παραιτήσεις από ζημίες ζημιών για περίπου 14 έως 20 € ανά ημέρα. Εάν απορρίψετε την παραίτηση από ζημιά σύγκρουσης, αποδέχεστε την ευθύνη για όλες τις ζημιές.

Η παραίτηση από ζημιές σύγκρουσης καλύπτει επίσης την “απώλεια χρήσης” – τα χρήματα που χάνει ένα πρακτορείο ενοικίασης όταν το όχημα δεν μπορεί να ενοικιαστεί λόγω ζημιών. Στις περισσότερες πολιτείες, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου δεν θα καλύψει αυτό το κόστος και θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας προσωπικά υπεύθυνο για αυτό.

Επιπλέον, όταν καταστρέφετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ορισμένα πρακτορεία θα περιμένουν να πληρώσετε εκ των προτέρων για επισκευές ή έξοδα αντικατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα προέρχονται από την τσέπη σας και πρέπει να αποζημιωθείτε από την εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων σας. Η απαλλαγή από τη σύγκρουση σας προστατεύει από αυτά τα εκ των προτέρων έξοδα.

Εκτός από την παραίτηση από ζημιές σύγκρουσης, τα περισσότερα γραφεία ενοικίασης προσφέρουν:

  • Συμπληρωματική ασφάλιση αστικής ευθύνης, η οποία ενεργεί ως δευτερεύουσα κάλυψη του προσωπικού σας συμβολαίου
  • Ασφάλιση πρωταρχικής ευθύνης για οδηγούς που δεν έχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων ή δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν
  • Personal accident insurance
  • Προστασία προσωπικών ειδών που ασφαλίζει τα υπάρχοντά σας

Έτσι, τελικά, εξαρτάται από την περίπτωσή σας, αλλά λάβετε υπόψη προσεκτικά όλες αυτές τις δυνατότητες και πάνω απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλυφθεί!