Ερευνήστε Πριν Υπογράψετε Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Του Αυτοκινήτου Σας

Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι ένα ζήτημα που όλοι αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας ή όχι;

Για παράδειγμα, τι είδους πολιτική πρέπει να πάρετε; Τι πρέπει να προσέξετε όταν υπογράφετε τη διακεκομμένη γραμμή; Η ασφάλιση αυτοκινήτων μπορεί να είναι ναρκοπέδιο αν δεν ερευνήσετε και αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε και να αξιολογήσετε τους πολλούς τύπους ασφάλισης που προσφέρονται στη σημερινή αγορά.

Μερικά από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας περιλαμβάνουν ότι θέλετε την ασφάλεια αυτοκινήτου στην πρώτη θέση ή είστε πρόθυμοι να αφήσετε την τύχη να επικρατήσει;

ΤρακαρισμαΘέλετε ολοκληρωμένη κάλυψη;

Θέλετε να καλύπτετε μόνο για πυρκαγιά και κλοπή ή θέλετε ασφάλιση ζημιών από τρίτους;

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε καθεμία από αυτές τις πολιτικές και ποικίλλουν από εταιρεία σε εταιρεία. Η βασική κάλυψη είναι η πλήρης κάλυψη του αυτοκινήτου σας και του αυτοκινήτου του άλλου ατόμου (ή το φανάρι που κατεδαφίσατε).

Ασφάλεια πυρκαγιάς και κλοπής τρίτου μέρους είναι το επόμενο βήμα και στη συνέχεια έχετε κάλυψη από τρίτους. Το τρίτο μέρος σας προστατεύει για ζημιά στο αυτοκίνητο κάποιου άλλου αλλά όχι δικό σας.

Αφού επεξεργαστείτε ποιο είδος ασφάλισης θέλετε, αναρωτηθείτε ότι θέλετε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο με συμφωνημένη αξία ή τρέχουσα αγοραία αξία του αυτοκινήτου; Αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξεταστεί. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι ένα ειδικό μοντέλο με πολλές τροποποιήσεις, μπορείτε να εξετάσετε τη συμφωνηθείσα επιλογή τιμής επειδή σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε πρόσθετα πρόσθετα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων πηγαίνουν για την επιλογή αγοράς αξία, αλλά είναι σημαντικό να διαβάσετε την λεπτή εκτύπωση. Αυτή η επιλογή έχει μια αλίευση. Η ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλει το ποσό που αξίζει το αυτοκίνητο κατά τη στιγμή του ατυχήματος. Ως εκ τούτου, το ποσό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από την αγοραία αξία που είχε αρχικά διευκρινιστεί στην πολιτική κατά την εγγραφή σας λόγω υποτίμησης.

Μόλις επεξεργαστείτε ποιο τύπο κάλυψης θέλετε να αρχίσετε να κατεβαίνετε στις μικρότερες, πιο κουραστική επιλογές.

Ορισμένα από τα βασικά που πρέπει να εξετάσετε περιλαμβάνουν:

 • Πόσο είναι η υπέρβαση;
 • Θέλετε να επιλέξετε τον επισκευαστή;
 • Θέλετε να δανείσετε οχήματα εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί;
 • Θέλετε την πολιτική να καλύπτει το αυτοκίνητο για επαγγελματική χρήση;
 • Ποιοι οδηγοί καλύπτονται;
 • Επισκευάζεται μόνο με γνήσια ανταλλακτικά;
 • Υπάρχει περιορισμός στα τέλη ρυμούλκησης;
 • Καλύπτει τα κατεστραμμένα περιουσιακά στοιχεία και τα προσωπικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο;
 • Καλύπτει τα τέλη ταξί;

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της RAC για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, ο Sam Mola πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να διερευνήσουν και να διερευνήσουν όλες τις επιλογές πριν πάρουν ασφάλεια αυτοκινήτου.

“Οι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθήσουν και να βεβαιωθούν ότι έχουν εγγραφεί για κάλυψη που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Θα πρέπει να επανεξετάσει τα οφέλη που παρέχονται και στη συνέχεια να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση”, είπε.

“Οι άνθρωποι πρέπει να σιγουρευτούν ότι είναι εξοικειωμένοι με την κάλυψη που παρέχεται από την πολιτική και όχι μόνο να συγκρίνουν τις πολιτικές για την τιμή και πρέπει να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία μπορεί να παράσχει την κατάλληλη υπηρεσία διεκπεραίωσης αξιώσεων όταν γίνεται αξίωση. υψηλή ποιότητα επισκευών για ελάχιστη αναστάτωση, οι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν τη φήμη του οργανισμού.

Μπλε αυτοκίνητοΟ Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Ασφαλιστικού Συμβουλίου της Αυστραλιανής Ασφαλιστικής για τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια, Daryl Cameron, δήλωσε ότι σε 85% των περιπτώσεων οι πολιτικές αγοράζονται μόνο από την τιμή, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους που δεν διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις πολιτικές τους. Είπε επίσης ότι εάν δεν είστε ειλικρινείς με τον πιθανό σας ασφαλιστή μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει αν έρθει η ώρα.

“Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι γνωστές πληροφορίες σχετικά με το όχημα ή οποιουσδήποτε επιδιωκόμενους οδηγούς να γνωστοποιούνται πλήρως στον ασφαλιστή κατά τη λήψη μιας πολιτικής ή όταν κάποιος πρόκειται να ανανεωθεί. Αν υπάρχουν αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την πολιτική σας, πρέπει να ενημερώσετε τον ασφαλιστή. εξαιρετικά σημαντικό, θυμηθείτε ότι έχετε καθήκον αποκάλυψης “, δήλωσε ο κ. Cameron.

“Αν σπάσετε στο πίσω μέρος μιας Mercedes και ξεχάσατε να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία για την επικίνδυνη οδήγησή σας, μπορεί να αρνηθείτε να πληρώσετε παρά το γεγονός ότι είστε καλυμμένοι από αυτές. νομοσχέδιο τον εαυτό σας », προειδοποίησε.

Έτσι, προσέξτε, πάρτε το χρόνο σας και προσέξτε τις παγίδες που συλλαμβάνουν πολλοί ανυποψίαστοι αυτοκινητιστές. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι εισάγετε και να θέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά στην ερώτηση και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εδώ είναι 10 σημεία που πρέπει να θυμάστε όταν εξετάζετε την ασφάλιση αυτοκινήτου

 1. Ερευνήστε, διερευνήστε και πάρτε το χρόνο σας όταν ψάχνετε για ασφάλιση αυτοκινήτου.
 2. Πάρτε κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες σας όχι τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 3. Απαντήστε στην ερώτηση, την αγοραία αξία ή την συμφωνημένη κάλυψη αξίας;
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλάβει και γνωρίζετε ακριβώς τι καλύπτεται.
 5. Τι εξαιρείται από την πολιτική;
 6. Ποια είναι η υπέρβαση όταν κάνετε μια αξίωση;
 7. Θυμηθείτε το φθηνότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο.
 8. Ενημερώστε τον ασφαλιστή σας για οτιδήποτε συμβεί σε εσάς που μπορεί να επηρεάσει την πολιτική σας, για παράδειγμα την οδήγηση καταδίκων.
 9. Μην κάνετε σύντομες περικοπές.
 10. Εκτελέστε μια μέθοδο πληρωμής που σας ταιριάζει.

Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές και σίγουρα θα κερδίσετε από την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.