Ιστορικές Δυσκολίες Για Τις Ασφάλειες Στη Βόρεια Ιρλανδία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θα έχουν ακούσει για τα προβλήματα της Βόρειας Ιρλανδίας ή  πιθανώς θα έχουν δει κάποιες από αυτές τις καταστροφικές εικόνες από τις δεκαετίες του 70, τη δεκαετία του ογδόντα και τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στις τηλεοπτικές οθόνες σας.

Οι ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές διαφέρουν σε εθνικό επίπεδο και μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στις διακυμάνσεις της τιμής, όπως η τοποθεσία, η ηλικία του αυτοκινήτου σας και το ιστορικό οδήγησης.

Το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τοποθεσία, η ηλικία του οχήματος, το ιστορικό οδήγησης, ο τύπος της πολιτικής κ.λπ., αλλά είναι γενικά φθηνότερο από τα συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού ή την ασφάλιση υγείας.

Ευτυχώς, η χειρότερη από αυτές τις σκοτεινές μέρες φαίνεται να έχει τελειώσει. Αν δεν είστε κάτοικος της Βόρειας Ιρλανδίας, πιθανότατα δεν θα γνωρίζετε τον αντίκτυπο που είχαν τα “προβλήματα” στα ασφάλιστρα σε αυτό το μέρος του κόσμου, ειδικά στα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων.

Οι παράνομες δραστηριότητες εκείνης της εποχής είδαν μια τεράστια αύξηση στην κλοπή οχημάτων για χρήση σε εγκληματικές δραστηριότητες ή για την κατασκευή βιαστικά ανεγειρομένων οδοφραγμάτων, που συνήθως οδηγούσαν σε καύση αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων.

Το λεγόμενο “joyriding” ήταν τότε και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε μέρη του Μπέλφαστ και του Λονδέντερρυ, όπου οι νεαροί κλέβουν αυτοκίνητα όλων των μάρκων και των μοντέλων να αγωνίζονται ο ένας στον άλλο στους δημόσιους δρόμους, ένα απίστευτα απερίσκεπτο χόμπι που έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους οδηγού και αθώος πεζόδρομος.

 Ασφάλειες Στη Βόρεια Ιρλανδία -

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που οι μεγάλοι ασφαλιστές που ήταν έτοιμοι να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ιρλανδία χρέωναν υψηλά ασφάλιστρα σε σύγκριση με τα μέσα ασφάλιστρα στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Με την έλευση της “ειρηνευτικής διαδικασίας” και την αξιοσημείωτη περίοδο κανονικότητας που έχει προκύψει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, θα περίμενε κανείς ότι τα ασφάλιστρα θα έχουν μειωθεί σημαντικά, ωστόσο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, οδηγώντας σε κατηγορίες από κάποιες περιοχές της κερδοσκοπίας το μέρος των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών.

Ένα μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτων στην Αγγλία είναι περίπου £ 200 ($ 360) ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία ο μέσος όρος είναι πιο κοντά στα £ 600 ($ 1080) από την εμπειρία μου. Οι δεκαεξάχρονοι νέο-προσλαμβανόμενοι οδηγοί στο Ulster μπορούν να περιμένουν να πληρώσουν £ 2000 ($ 3600) για την πρώτη ασφάλιση αυτοκινήτου τους.

Οι ασφαλιστές και οι μεγάλοι ασφαλιστές αντανακλούν ότι τα πρότυπα οδήγησης είναι φτωχότερα στη Βόρειο Ιρλανδία και το επαίσχυντο ρεκόρ οδικής ασφάλειας το κάνει κάπως πίσω.

Αναφέρουν επίσης υψηλότερο ποσοστό απαιτήσεων και μεγαλύτερες αποζημιώσεις αποζημίωσης ατυχημάτων από τα δικαστήρια ως άλλο σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην αύξηση των ασφαλίστρων στη Βόρεια Ιρλανδία και αυτό είναι ένα έγκυρο σημείο.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα μεσαίο έδαφος. Τα υψηλά ασφάλιστρα επηρεάζουν όλους μας και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία μας, η οποία μόλις αρχίζει να ανακάμπτει από μακρά περίοδο σύγκρουσης.

Ίσως πιο αυστηρές δοκιμές των νέων οδηγών μας, προηγμένες δοκιμές για έμπειρους οδηγούς, αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα αυτοκινήτων και εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια θα επέτρεπαν σε μεγάλους αναδόχους να χρεώνουν λιγότερα και να ωφελούν όλους μας.