6 Τρόποι Να Μειώσετε Το Κόστος Ασφάλισης

Ο λογαριασμός σας για ασφάλειες αυτοκινήτου είναι 1.000 Ευρώ ετησίως ή ακόμα υψηλότερος;

Με την αυξημένη δημοτικότητα του αυτοκινήτου, η ανάγκη για έγκαιρες και ακριβείς προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου έχει αυξηθεί επίσης. Για να σας διευκολύνουμε να συγκρίνετε τιμές και να λάβετε μια προσφορά, έχουμε βρει έναν γρήγορο οδηγό για το πώς να βρείτε μια προσιτή ασφάλεια αυτοκινήτου σύγκριση τιμών με μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα.

Δεν είναι ασυνήθιστο για αυτό το κόστος αυτόματης ασφάλισης αυτές τις μέρες. Αλλά αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να κοστίσει τόσο πολύ. Υπάρχουν τρόποι μείωσης αυτών των δαπανών. Μπορεί να πάρει λίγη δουλειά, αλλά είναι δυνατό να μειωθεί το ποσό του ασφαλιστικού λογαριασμού κατά ένα σημαντικό ποσό.

μειώστε το κόστος

Συμβουλή 1: Λάβετε τουλάχιστον τρεις τιμές προσφοράς. Μπορείτε να καλέσετε εταιρείες να λάβουν εισαγωγικά ή να τα προμηθευτούν απευθείας μέσω του Διαδικτύου. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το κρατικό ασφαλιστικό σας τμήμα, καθώς μπορεί να σας παρέχει μια σύγκριση των τιμών που χρεώνονται από τους μεγάλους μεταφορείς στην πολιτεία σας.

Επίσης, λάβετε προσφορές τιμών από διαφορετικά είδη ασφαλιστικών εταιρειών. Μερικοί πωλούν μέσω των δικών τους πράκτορες. Άλλοι πωλούν μέσω ανεξάρτητων αντιπροσώπων που εκπροσωπούν συχνά αρκετές διαφορετικές εταιρείες. Άλλες εταιρείες δεν έχουν πράκτορες και πωλούν απευθείας στον καταναλωτή μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στον καθορισμό του ποσού που θα πληρώσετε για την ασφάλιση αυτοκινήτου. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν: πού ζείτε, την ηλικία σας, το ιστορικό οδήγησης και το πιστωτικό ιστορικό σας.

Συμβουλή 2: Ελέγξτε τα ασφαλιστικά έξοδα πριν αγοράσετε το επόμενο αυτοκίνητο. Γνωρίζατε ότι τα ασφάλιστρα βασίζονται στο κόστος του αυτοκινήτου, το κόστος για την επισκευή του, το συνολικό του ιστορικό ασφαλείας και την πιθανότητα να κλαπεί;

Μπορείτε συχνά να πάρετε μια έκπτωση από τους ασφαλιστές εάν το αυτοκίνητο που αγοράζετε έχει ένα μεγάλο αρχείο ασφαλείας ή αν είναι σχεδιασμένο για να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου.

tropoi-na-meiosete-to-kostos

Συμβουλή 3: Δείτε τι μπορείτε να αποθηκεύσετε με υψηλότερες αφαιρέσιμες ποσότητες. Οι υψηλότερες ατέλειες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος ασφάλισης. Για παράδειγμα, εάν αυξήσετε το ποσό έκπτωσης σε περίπτωση σύγκρουσης και πλήρους κάλυψης από, 300 έως  500 ευρώ, θα μπορούσατε να μειώσετε το κόστος σας κατά 15 έως 30 τοις εκατό. Προχωρήστε σε έκπτωση αρκετών ευρώ και μπορείτε να εξοικονομήσετε 40% ή περισσότερο.

Συμβουλή 4: Μειώστε την κάλυψη σε παλαιότερα αυτοκίνητα. Αν έχετε ένα ή περισσότερα παλαιότερα αυτοκίνητα, εξετάστε το ενδεχόμενο να πέσετε πλήρως την κάλυψη της σύγκρουσης. Αν το αυτοκίνητό σας αξίζει δέκα φορές το ασφάλιστρο, η κάλυψη της σύγκρουσης αγοράς ίσως δεν αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να μάθετε τι αξίζει το αυτοκίνητό σας επικοινωνώντας με το τμήμα δανείου αυτοκινήτων της τράπεζάς σας ή μπορείτε να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Συμβουλή 5: Αγοράστε την ασφάλειά σας από την ίδια εταιρεία που έχει την ασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού σας. Όλοι οι κύριοι ασφαλιστές προσφέρουν τόσο ιδιοκτήτες σπιτιού και αυτόματη ασφάλιση και θα σας δώσουν μια ωραία έκπτωση εάν αγοράσετε και τους δύο τύπους πολιτικών από αυτούς.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από μια έκπτωση αν ασφαλίζετε πολλά οχήματα με την ίδια εταιρεία. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν ακόμη εκπτώσεις για τους πελάτες μεγάλης διάρκειας.

Εξοικονομίστε χρήματα από την ασφάλεια

Συμβουλή 6: Διατηρήστε ένα καλό πιστωτικό αρχείο. Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα τις πιστωτικές πληροφορίες για να υπολογίζουν τις πολιτικές τους.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε ένα καλό πιστωτικό ιστορικό καταβάλλοντας τους λογαριασμούς εγκαίρως και διατηρώντας τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Επίσης, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά την πιστωτική σας εγγραφή.

Με αυτόν τον τρόπο, αν προκύψουν σφάλματα, μπορείτε να τα διορθώσετε γρήγορα – για να διατηρήσετε την πιστωτική σας εγγραφή καθαρή και ακριβή.

Είστε μόνο άρρωστοι και κουρασμένοι από την προσπάθεια να πλησιάσετε τα άκρα; Ζείτε μια αγχωτική ζωή – από το paycheck στο paycheck; Απλά το μισείτε όταν φτάσει κάποιος άλλος λογαριασμός και δεν είστε σίγουροι πώς μπορείτε να το πληρώσετε; Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τρόποι για να μειώσετε το κόστος και να ζήσετε μια καλύτερη, λιγότερο αγχωτική ζωή.

Κάνετε αυτό σήμερα και αρχίστε να απολαμβάνετε μια πιο ευτυχισμένη και λιγότερο αγχωτική ζωή με χρήματα που απομένουν για να κάνετε περισσότερα από τα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνετε στη ζωή!