Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Έλεγχος Online Στο Υπουργείο Οικονομικών

Σημαντικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αν δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας, που πρόκειται να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους, καθώς υπάρχει περίπτωση να πέσουν στην παγίδα επιτήδειων που εκδίδουν ασφαλιστήρια «μαϊμού», με σκοπό να κερδίσουν χρήματα εις βάρος τους.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Έλεγχος Online

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, των οποίων οι ιδιοκτήτες πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες ασφάλισης, για να μην τους επιβληθούν πρόστιμα «φωτιά». Κινδυνεύουν επίσης, να βρεθούν εκπρόθεσμοι και να πληρώσουν πρόστιμο αν έχουν ξεχάσει να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται λάθη, όπως συνέβη πρόσφατα με την λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων, η οποία περιείχε και πολλά ασφαλισμένα αυτοκίνητα, που ίσως οι ιδιοκτήτες τους τα ασφάλισαν λίγο μετά την διασταύρωση και πριν αναρτηθεί το πρόστιμο. Ο κάτοχος του ασφαλισμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ασφαλιστική του εταιρεία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Έλεγχος Ασφάλειας Αυτοκινήτου Online Από Το Υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε online αν το αυτοκίνητο μας φαίνεται ασφαλισμένο ή όχι, ελέγχοντας τη βάση δεδομένων από την οποία θα γίνει ο έλεγχος, για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα, για να ελέγξετε online αν το αυτοκίνητο σας βρίσκεται στη λίστα των ανασφάλιστων:

  1. Συνδεθείτε με το site του Επικουρικού Κεφαλαίου.
  2. Πληκτρολογήστε το link https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx για να εισέλθετε στο Κέντρο Πληροφοριών.
  3. Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας
  4. Συμπληρώστε το ΑΦΜ σας
  5. Εισάγετε τους χαρακτήρες του κωδικού ασφαλείας, για να διαπιστώσει το σύστημα ότι δεν είστε robot.
  6. Επιλέξτε «Έλεγχος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχήματος»
  7. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα

Τώρα μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας και την ασφαλιστική εταιρεία σας.

Αν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία για την επίλυση του. Η εφαρμογή σκοπό έχει τη διασταύρωση των στοιχείων και την διεξαγωγή αυτής με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και σχεδόν καθόλου λάθη.

Σχολιάστε